Havellandzka świnia jabłkowa

Havellandzka świnia jabłkowa

Leksykon smaku z 1894 r. określa świnię jako "najcenniejszą perłę w koronie kultury''. Havellandzka świnia jabłkowa jest właśnie taką perłą. Jakość jej mięsa ma swoje korzenie w hodowli zgodnej z rytmem i warunkami życia właściwymi dla danego gatunku, rośnie ona pośród zdrowych krajobrazów zapewniających jej przestrzenne wybiegi. Podstawą karmy są naturalne ogryzki jabłek, które pozytywnie wpływają na samopoczucie i zdrowie zwierząt. Chów ze starych ras wiejskich sprawia, że wieprzowina jabłkowa odznacza się dobrą budową. W przeciwieństwie do przemysłowego tuczenia wysokowydajnego, głównym celem jest długotrwały i typowy dla tej rasy wychów.


Lista produktów | Havellandzka świnia jabłkowa

540943 Policzki ze skórką
ok. 150 g/szt.
ok. 1,5 kg/opak.

540836 Boczek bez kości, natur,
ok. 4,0 kg/szt.

540269 Polędwica z głową
ok. 0,6 kg/szt.

540837 Gicz grillowa (Vlieshaxe)
ok. 0,6 kg/szt.


540828 Karczek bez kości ze skórą
ok. 3,0 kg/szt.

540827 Karczek bez kości
ok. 2,5 kg/szt.

540826 Kotlety z długim żeberkiem
ok. 5,5 kg/szt.

540533 Kotlet
ok. 6,0 kg/szt.

540832 Pieczeń
ok. 4,5-5,5 kg/szt.

540429 Polędwica
ok. 3,3 kg/szt.

540873 Steki z karkówki, marynowane
ok. 160-180 g/szt.
20 szt./opak.

540902 Steki z karkówki marynowane ziołowo-czosnkowe
ok. 160-180 g/szt.
20 szt./opak.

540872 Steki z karkówki, marynowane paprykowe
ok. 160-180 g/szt.
20 szt./opak.

540829 Zrazowa górna z mięśniami
ok. 2,0 kg/szt.

540830 Zrazowa górna bez mięśni
ok. 1,0-1,5 kg/szt.

540472 Schab z tłuszczem i skórą
ok. 4,0-5,0 kg/szt.

540834 Sztufada ze skórą, czysta
ok. 5,0 kg/szt.

540833 Łopatka, luzowana
ok. 4,0 kg/szt.

540941 Golonka przednia, peklowana
ok. 1,0 kg/szt.



Zdrowa konsumpcja paszy bez sztucznych dodatków: optymalna hodowla, chów oraz karmienie resztkami jabłek, gwarantują wyśmienitą jakość havellandzkiej wieprzowiny jabłkowej. Delikatnie marmurkowane mięso o szlachetnym aromacie uzyskuje się dzięki zawartości tłuszczu wewnątrz mięśni. Małe kawałki tłuszczu w mięsie sprawiają, że mięso jest szczególne delikatne i soczyste.