
Linumerskie cielęta
Linumerskie cielęta
Linumerskie cielę pochodzi od rasy limousine (francuskiej)oraz żółtej (niemieckiej) lub jest ich krzyżówką. Na świat przychodzą na łąkach regionu Rhinluch, są karmione i wyprowadzane na samym początku wyłącznie przez matkę. Później zwierzęta poszukują pokarmu w naturalnej okolicy błotnistej. Wokół historycznej rupińskiej wioski bocianiej Linum znajduje się wystarczająca ilość świeżych traw i ziół nie zawierających herbicydów i fungicydów. Dzięki naturalnemu odżywianiu i stałemu wybiegowi mięso cieląt linumerskich charakteryzuje się najwyższą jakością i tradycyjnym smakiem.
Lista produktów | Linumerskie cielęta
540514 Grasica
ok. 0,4 kg/szt.
540434 Stożek piersi bez kości
ok. 1,3-2,0 kg/szt.
540354 Sztuka burmistrza
ok. 0,6-0,9 kg/szt.
540581 Polędwica z łopatki
ok. 0,75 kg/szt.
540448 Polędwica
ok. 1,3 kg/szt.
540410 Fricandeau
ok. 4,0 kg/szt.
540788 Gulasz, standard
1,0 kg/opakowanie
krojone standardowo
540430 Karkówka bez kości, zwijana
ok. 4,0 kg/szt.
540534 Serce
ok. 0,8-1,0 kg/szt.
540451 Pręga
ok. 1,0 kg/szt.
2 szt. w opakowaniu
540480 Gicz tylna
ok. 2,0 kg/szt.
540483 Ligawa
ok. 3,8 kg/szt.
540993 Wątroba, połówki
ok. 2,0 kg/szt.
540535 Nerki
ok. 0,6 kg/szt.
540443 Udziec
ok. 4,0-5,0 kg/szt.
540455 Rolada z karkówki
ok. 2,3 kg/szt.
540529 Comber bez kości
ok. 4,0-5,0 kg/szt.
540431 Łopatka bez kości
ok. 7,0-8,0 kg/szt.
540462 Ogon
ok. 1,2-1,5 kg/szt.
540547 Rumsztyk
ok. 1,2 kg/szt.
Dużo ruchu wśród dziewiczej przyrody to warunek uzyskiwania wysokiej jakości mięsa. Świeże zioła i trawy zapewniają różowy kolor i pierwotne aromaty mięsa. Przerosty tłuszczu wewnątrz mięśni sprawiają, że delikatna cielęcina z regionu Linumer jest wyjątkowo soczysta. Tak delikatne marmurkowate mięso nadaje się szczególnie na krótkie smażenie lub pieczeń cielęcą.