Jagnięta rupińskie

Jagnięta rupińskie

Od setek lat owce jako "poszukiwacze groszaków'' pielęgnują łąki ziemi rupińskiej. Dzięki tej naturalnej pielęgnacji terenu zyskuje regionalna flora i fauna. Owczarze przekazują swą wiedzę z pokolenia na pokolenie i dzięki temu utrzymują starą tradycję. Na terenach zielonych wokół rzeki Rhin przychodzą na świat jagnięta rupińskie. W hodowli zbliżonej do naturalnej żywią się wyłącznie mlekiem matki i pokarmem z soczystych brandenburskich traw. Jagnięta rupińskie są wytrzymałymi potomkami zadomowionego pierwotnie w Hiszpanii merynosa.


Lista produktów | Jagnięta rupińskie

540263 Grasica (mleczko jagnięce)
ok. 1,o kg/opak.

560265 Kości z mięsem, głęboko schłodzone
ok. 5,0 kg/karton

540256 Gicz tylna
ok. 300 g/szt.
2 szt./opak.

540812 Biodrówka z mięśniami
ok. 400 g/szt.
4 szt./opak.

540255 Udziec wyluzowany
ok. 2,0 kg/szt.

540254 Udziec z kością
ok. 2,5 kg/szt.
 

540249 Całe jagnię
ok. 12,0-15,0 kg/szt.

540261 Wątroba
ok. 1,0 kg/szt.

540259 Karczek poluzowany
ok. 1,5 kg/szt.

540108 Żeberka z kością i nerkami
ok. 3,0 kg/szt.
 


540951 Żeberka z długą kością
ok. 3,5 kg/szt.

540257 Łopatka z kością
ok. 1,5 kg/szt.

540258 Łopatka bez kości
ok. 1,0 kg/szt.

540271 Gicz przednia
ok. 200 g/szt.
2 szt./opak.



Jakość jagnięciny Rupińskiej charakteryzuje się delikatną marmurkowatością oraz delikatnie różowym mięsem. Jednolita pokrywa tłuszczu sprawia, że mięso smakuje szczególnie wyjątkowo. Nadaje się zarówno na pieczeń, jak również na krótkie smażenie. Produkcja mięsa jest certyfikowana zielonym stemplem Europejskiej Kontroli Ekologicznej Produkcji oraz Przetwórstwa Produktów Rolnych.